2014. február 26., szerda

Robert Bloch - Pszicho 2.

Cselekményleírás!
Hááát… nem mondom, hogy rossz volt, de merőben meglepő. Élvezettel olvastam, de csak majdnem volt letehetetlen.
Norman kiszabadul, kinyírja a nővéreket, újra eszetlen hajsza kezdődik, de a rendőrség gyorsan lezárja az ügyet, hisz minden jel arra utal, hogy Norm meghalt, mert elbénázta a dolgot a stoppossal.
Igen ám, de amit dr. Clairbone állít, én azt elhittem. Nehogy már Norm a történet elején meghaljon. Akkor ki fog gyilkolni????
Sajnáltam, hogy Sam, és Lila meghalnak (itt megkönnyebbültem, hogy háhá Norman mégis él), de nem voltak igazi szereplői a történetnek, csak kellékek.
Aztán ott ez a film. Jó csali lehet, hisz Norm meg akarja majd akadályozni a létrejöttét, és ezért gyilkolni fog, legalábbis a doki szerint, ezért ő is a forgatás helyszínére utazik. Aztán baromira nem történik semmi. Próbálkozik ott ő, hogy életveszélyes megcsinálni ezt a filmet, meg mi van ha ez van, meg mi van ha az van, de igazából ezt a Roy fickót leszámítva senki se foglalkozik a dologgal komolyan, csak a saját kis hülye problémáik érdeklik.
Aztán ott van ez a rész a buzi bordéllyal, utána meg az elvágott torkú kismacskával. Hát komolyan pár részt újra kellett olvasnom, hogy megértsem most ez itt épp kicsoda-micsoda, meg ki lehet aki elvetemülten mászik a domboldalon, bedrogozva… ezt a részt ki is lehetett volna hagyni.
Meg a Batest játszó fickót is, mert semmi szerepe nincs, mintha ott se lenne. Csak egy hülye buzi, aminek szintén nincs jelentősége. Nem érdekelt, ahogy tépelődik magában, hogy akkor most ő tényleg a faszt szereti-e, vagy csak néha jól esik kalandozni?
Ismét sok hiszti következik, ááá.
Aztán végre megint történik valami. Producerünk feje szépen a konyhájában hever, hívják a rendőrséget, hogy na nesze, mi van, közben meg kiderül, hogy Norman tényleg halott?! Namiafene.
Akkor hirtelen kitalálják, hogy Vizzini a rendező a gyilkos, mert mittudomén.
Aztán az előző könyv sablonjára ismét a nagy csattanó, és kiderül, hogy ki gyilkol, mi lett Normannal, és le lehet vonna a konklúziót.
Az enyém: Jó könyv, igaz nem ér fel az első résszel, de azért egyszer el lehet olvasni. Érezni rajta, hogy nem volt igazi ötlet, csak próbált az író még egy lepedőt lehúzni a Bates-sztoriról. Jobb lett volna az a tudat, hogy Norman örökre rács mögött marad, és ezzel letudtuk az egészet. Ez a befejezés, hát mennyire fedi a valóságot? Kicsi az esélye, hogy a valóéletben ez megtörténik. Ez a baj vele.
Értékelés: 4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése